FIX DEBRECEN

LOCAȚIE

Makerspace-ul dezvoltat în Debrecen, de INNOVA, și-a găsit căminul pe Piateța Gambrinus în centrul orașului.

Piateța Gambrinus este delimitat de magazine și aici se găsește și o stradă comercială sub nivelul străzii. Conform planurilor, municipalitatea Debrecen planifică o dezvoltare și o reabilitare a piateței. În aceste planuri se integrează makerspace-ul Fix Debrecen și este considerat de administratorii orașului un proiect de reper.

CONCEPT

FIX Debrecen este un atelier creativ care oferă o oportunitate de producție, dezvoltare și inspirație pentru afacerile creative active sau în curs de dezvoltare.

Printre echipamentele makerspace-ului se găsesc mașini pentru prelucrarea lemnului, metalului, textilelor, imprimante 3D, unelte pentru prelucrarea lutului.

Spațiul este dotat de asemenea cu un studio foto, cu diverse dispozitive multimedia și diferite spații de lucru pentru designeri grafici și arhitecți.

Membri makerspace-ului beneficiază de îndrumare profesională, de ghidaj antreprenorial și de posibilitatea colaborării interdisciplinare.

Echipa FIX Debrecen își dorește să devină o inițiativă de reper în regiune cu o comunitate consolidată și proiecte inovative de anvergură.

Mai multe detalii pe fixdebrecen.hu și www.facebook.com/fixdebrecen.